Blogg

svar på spm. runde del 1

Hei og halo! Som dere kanskje har skjønt så er bloggen på vei DOWN. Hehe. Vi har bestemt oss for å avslutte, men vi sletter ikke bloggen! Kan jo hende vi plutselig skal tilbake til Australia?
Uansett, så lovet vi jo å svare på spm. runden. Dette har heller ikke vært så lett, med tanke på at Martine har downs og Torhild har hjerneproblemer (vet ikke hva slags enda). Men vi fikk det til tilslutt! Og beklager, ble ikke videoblogg.......... Synd.

Bestillte dere reisen lenge i forveien?
Vi bestilte reisen et år før avreise ca.

Er det en reise dere vil anbefale?
Absolutt! Halo, hvem av vennene deres har vært i Australia liksom?

Hvor mye ca. koster det? (unnskyld hvis det er frekt å spørre om)
Selve reisen kostet ca. 30 000. Men det er uten lommepenger o.l. Ikke dyrt at all he he.

Foreldrene mine synes det er skummelt å la meg reise alene med bare en venninne.. Føler dere at dere blir godt passet på der nede?
Hele tiden. Det er EF-ledere i byen både dag og natt for å passe på oss. Det var også mulig å ringe EF-lederne døgnet rundt.

Hvor lenge varer reisen til Australia?
Hvis det er flyturen du lurer på er det 3 timer til London, 9 timer til Bankok, 11 timer til Sydney også 2 timer til Cairns. Det var vår rute i alle fall!!

Hva er det beste med Australia?
Klimaet og alle de høflige og snille menneskene der. Noe Norge ikke kan skryte av.

Ville dere bodd i Australia resten av livet?
JAAAAAAAAAA!!

Vil dere dra tilbake til Australia neste år?
Både ja og nei. Om vi skal tilbake til Australia- HLET KLART! Men og vi vil dra tilbake dit med EF neste sommer er en annen sak. Vi vil begge oppleve mer og.. noe nytt?

Er dere glad for at dere dro sammen og ikke alene? Fordeler/Ulemper med å dra sammen!
Vi er glade for at vi dro sammen. Fordeler med å dra med en du kjenner er at du alltid har en du kan snakke med, spørre det meste om og føle deg trygg på. Ulemper er vel at det kan bli vansklig for andre å bli kjent med dere? Blit fort bare dere to. Men dette var ikke et problem for oss!!!!

Hvilke sminkeprodukter bruker dere, favoritter liksom?
Hade.

Hvilken mascara bruker DERE?
Hade.

HVilken parfymer bruker dere og har dere?
Hade. Dior.

Svarer dere på videoblogg???!
Hehe, tror det..

Savner dere pappaene deres? :-)
Veldig!!!!!!!!!!!!!!!

Er det bra opplegg?
Ja

Hvordan trives dere??
Veldig bra!!!!!

Viss dere hadde fått en gratis språkreise fra ef ville dere dratt tilbake til Australia ?
Det kommer veldig an på. Kanskje, kanskje ikke? Hadde ikke gjort oss noe for å si det sånn!

Anbefalerer dere å dykke i great barrier reef( altså kjøpe den dykkepkakken) ??
Ja. Det er kanskje det dyreste, men det man opplever mest av! Vil vi si da. Vi kjøpte ikke den 'pakken'. Og det angrer vi på....

Hva er det beste minnet med språkreisen sålangt?
Fallskjermhopping, dykkingen, bursdagen til Torhild he he, alle de flotte folkene og helheten. Neida, det er vansklig å velge ut hva som var best. HELE REISEN VAR BEST!

Regner der ofte nedi der? ( når dere har vært der)
Det duskeregnet i ti minutter eller noe den ene dagen. Ellers fint vær!

Hvorfor valgte dere akkurat å dra til Austrailia?
Det skrives Australia. Men joda, å kunne dra til andre siden av jordkloden har vært drømmen siden vi begge var små. Og muligheten til å oppleve Australia vil kanskje ikke være like enkel neste gang? Uansett, så så vi begge for oss at vi ville hatt det fint med alle kenguruene osv. hehehhehe

De aktivitetene dere har vært på, følger de med i reisen?
Nei, eller noen gjorde. Gokart, bowling og sånt kunne du kjøpe med da du bestilte reisen. Det kalles fun-pack.  

Trener dere ofte?
Martine danser en god del og Torhild driver med kampsport. Så via fritidsaktivitetene trener vi begge en god del. En joggetur i hytt og pine skjer jo også.

Spiser dere sunt?
Hehe, hater sånne spørsmåll. Såklart er det forskjell på å bare spise junkfood- og å kose seg en gang i blandt. Men en gang i bland kan ofte bli litt mange ganger. i uken. Huff...

Er dere fornøyd med dere selv?
Seff, vi delte seieren i Top Model forje sesong! 

hvor mye har dere regnet med i lomme penger? anbefaler?
Ca 10 000 kr.

var det bare australia det sto mellom når dere skulle finne ut hvor dere skulle søke?
Ja

hvor varmt er det der nede ca?
Mellom 20-30 grader!
 
Ja, da var del 1 unnagjort! Håper de var som dere hadde håpet på. Eller hva syntes du?
 

When we are dreaming alone it is only a dream. When we are dreaming with others, it is the beginning of reality.

I går var jeg ute og lekte litt med kameraet mitt, og likte faktisk resultatene. Jeg har funnet mange av de skjulte knappene og funskjonene som alltid har gjemt seg for meg. Fant for eksempel ut hvordan man endrer blendeåpningen, lukkehastigheten osv. Og det viste seg på bildene! 

Da jeg var ute og tok bilder var jeg faktisk på vei til noen venner!!!! Og de fant kameraet mitt. Bare se her:

Dette var da jeg ikke var tilstede så klart. Fint bilde da, du er ganske kul Silje. 

Også vil jeg gjerne tilføye at verken Martine eller jeg er gode bloggere, og jeg skjønner ikke hvordan i huleste vi faktisk har noen lesere. Men takk til dere! Det er faktisk veldig hyggelig for oss. Og til dere som trodde at Martine snakket sant på forje innlegg (som er det eneste hun har skrevet over lang tid), så må jeg beklage med at hun løy. Hun lever ikke. Beklager. OG SVAR PÅ SPØRMÅLSRUNDEN KOMMER SNART!!!!!!!!!!!!!!!!!

Så, kjære flotte lesere, (dere som er igjen i alle fall), hva syntes dere om bildene mine? 

JEG LEVER

Heheh, jeg er her jeg også assssa!!! Har nettopp vært ute med hunden da vet dere............for å hente lillesøsster på stasjonen.Så fant jeg et kneipbrød på veien.........helt sant! Fint vær også da!!!!
Også kom jeg hjem til det her.............så da ble jeg lei meg. Som dere ser!! Har ikke pakka ut av kofferten ennå.
MEN, så tok jeg på meg hulahula kjedet og EF hatten min..........og da ble jeg glad igjen:D:D:D:DD Stort bilde da. Heheheheh.

Iphone innlegg♥
Tenkte jeg skulle legge ut litt bilder fra de siste dagene i Australia, men da må jeg få minnekortet mitt først. Og det befinner seg I BERGEN, hos Marie..... Så Marie, svar meg på facebook!!!!

Hva har dere gjordt i dag da??

-MARTINEEEE

innkjøp

Hei!

Etter min fantastiske og spennende male-jobb, dro jeg, alene(..) til byen for å shoppe litt. Fant nemlig ut at jeg hadde en del penger igjen skjønner dere, av pengene fra Australia!! Elsker slike små gleder som lyser opp dagen. 


Jakke Lindex


Shorts Bik Bok


Skjorte og skjørt, Vero Moda

Hva syntes dere?

hehehe, nesten min blogg nå

nine west
Da vi var i Sydney hadde jeg akkurat 10 dollar jeg måtte få brukt opp før jeg dro, som ikke var så lenge til. Så dere, kom jeg over NINE WEST. Og tror dere ikke de hadde neglelakk til 10 dollar?

Jeg er utrolig fornøyd med den. Den tørket fort, var lett å ta på og, den jeg kjøpte i alle fall, hadde en utrolig fin farge. (Farge nr. 332) 

Bruker dere neglelakk? I så fall, hvilken farge liker dere best?

Home sweet home

Ja da er vi hjemme igjen! Jeg vil starte med å takke alle som har bidratt på denne turen. Hadde ikke vært den samme uten folkene! Bloggen har jo også vært en stor del av reisen. Så takk til dere som har fulg den. Vi er nå litt usikkre på om vi skal fortsette bloggingen. Lesertallet er ikke noe spesielt høyt, vi er dårlige bloggere osv. Men vi får se! Dere bestemmer. 

Må også bare meddele at flyturen var like grusom til flyturen TIL Australia. Altfor lang. Altfor altfor altfor lang. 3+9+11+2 timer på stumpen i et fly er altfor lenge. Og ikke minst de 6 timene vi måtte vente PÅ flyplassen i London. Og de timene på alle de andre flyplassene. (Men den i London var værst.) Men med godt humør, spill, film og musikk er det mulig! Og vi kom oss jo trygt hjem. 
Kongsberg er også plutserlig ekstremt liten. Vi var jo sist i Sydney, som er en stotby, DESIDERT. Det var bare masse høye bygninger, masse shopping og et tog som gikk over gatene og gjennom bygningene. Hehe, dette testet vi såklart ut, alt sammen. Vi var også på kino. Verdens største screen. Skjønner hvorfor.


Her står jeg på toppen av Sydnet Tower, som er en av de høyeste bygningene der. Og ikke spør meg om hvor Opera huset er i forhold til det her. He he he he


Ble også sånn passe mye Starbucks på oss daa. Var jo overalt!!

Så, konklusjonen er vel at Australia var awesome! Er pent nødt til å dra tilbake! Men da vil jeg dra uten EF. Men gjøre like mye morsomt!! Og anngående spørsmålsrunden, så skal vi svare på videoblogg. Og den kommer snart! Vi må bare få laget den....Takk for spørmållene!

Har dere forresten lagt merke til at vi tok med oss finværet hjem eller? Bare hyggelig. 

Ikke klar

Hei dere! Håper det fortsatt går bra med de fleste etter tragedien i Oslo og på Utøya. Her i Austalia er det den samme sorgen som følger oss, bare at vi er på den andre siden av verden. Det føles enda så uvirkelig, alt som har skjedd. 

Jeg har sittet her i et par timer og jobbet med et prosjekt som skal være ferdig til mandag.. Og i og med at jeg er den eneste på gruppen min som har jobbet blir den nok kjempe bra. Hehe. DEN SUGER!! Kan godt legge den ut her på bloggen om dere vil, da jeg er helt ferdig. Og btw, håper dere tre jævler på guppen min er fornøyde. Det er faktisk jeg. 
Vi skal også på beach party om en halv time, og jeg ser ikke ut. Jeg er sikker på at små barn ville begynt å gråte hvis de ser meg akkurat nå..Ja, som dere ser så er jeg veldig IKKE KLAR. Men det må jeg gjøre noe med!!! På en snau halv time.. Håper dere alle har det supert der hjemme, eller hvor nå enn dere er i verden! Nå skal vi på party, hehehe.

Sjokkerte

Ja, for det er akkurat det vi alle er. Sjokkerte. Vi våknet i dag tidlig med morgensnyheter her nede i Australia, om Norge. Det har blitt drept alt for mange mennesker i dag. Over 80 for mange på Utøya og nesten 10 for mange i Oslo sentrum. At en norsk mann virkelig vil gjøre noe slikt mot landet sitt? Nei det kan ikke vi svare dere på hvorfor. Vi er nok heller ikke like oppdaterte som dere i Norge. Men virkelig, vi sender mange varme tanker til dere der hjemme i Norge! 

For å lette litt på stemningen har vi jo en del bilder da. Fra de siste dagene! Håper dere liker dem, kjære lesere!


Her i Australia har vi sånn ca 30 varmegrader og utnytte før vi skal hjem. Her tar Martine bilde av et jordbær.


Jepp!! Her ligger vi, soler oss på Lagoonen. WOHO! Sånn som vi gjør, hehe, hver dag.


Og husker dere det markede vi var på forje helg, med karuseller og sånt? DET KOM TIL CAIRNS!! Bare mye større så klart. Her skulle vi ta en sykt skummel karusell!! Dette var morro!!!!, tenke vi..


Dette syntes Martine og Tuva var veldig gøy, akkurat som vi håpet på! Helene og jeg derimot var ikke like begeistret som dere kanskje ser.. 

Så pyntet vi oss litt da, skulle spise middag med jentene. 


Se så fin Martine er!! Jeg er så glad i deg!Så dere, i dag skulle vi til Green Island, en KJEMPEfin øy som ligger oppå korallrevene i Great Barrier Reef. Dette var helt OK. Eller bare syyyykt supert!!


Helt syykt fint der altså. VIL TILBAKE!!!!!
Elsker faktisk bildene jeg tok i dag. 


Disse to snuppeluppene snorklet i dag. Da fant Martine Nemo og de andre vennene sine. Og broren sin. Helene, som også snorklet, sa at sa at han var veeldig stor og grå.. 

Så var det natta for oss. Håper som sagt det går bra med alle dere der hjemme! Og forresten så takker vi for alle spørsmållene til spørsmålsrunden. Håper på å få svart så fort som mulig! Blir så klart en videoblogg.

Likte dere bildene eller? Like varmt i Norge som her?? Mhehe..

Gjesteinnlegg! me gusta

Hei!

Naa er det Helene og Tuva Sofie som blogger fra en liten internettkafe med australsk tastatur. Det er dessverre fordi Torhild og Martine spiste noe daarlig fisk i gaar og har vaert ganske opptatt med personlige ting i hele dag... (Dere skjoenner sikkert hva vi mener) Men her i Australia er det ellers DRITfett! Spesielt med Martine og Torhild som reisefoelge. 

Her har vi Tuva, da: 


Som syns det er kjempemorsomt aa blogge!


Og Helene: 


Som syns det er noe dritt...

Andre, som Helene misunner, har tid til aa game paa internettkafe istedet for aa blogge:

Vi har dessverre ikke saa mange bilder i dag, men her er hvertfall ett av Torhild, da:


Ganske soet, da :)

Og ett fra festen vi hadde paa stranda i gaar:

 

Og ellers er det veldig morsomt her! Og til alle som lurer: JA, reis hit! 

Og vaer saa god for ett sykt bra innlegg! Vi lover enda bedre neste gang naar vi har mer bilder fra festene paa stranda xDxP (smilefjes hilsen Helene, Tuva syns det var teit)

 

Kos dere i kalde Norge, da :) 

Og til Martine og Torhild: Vi er kjempeglad for at vi har blitt kjent med dere! Turen hadde virkelig ikke vaert den samme uten dere! 

 

Helene og Tuva Sofie

Spørsmålsrunde!!!!

Ja, haha, helt riktig!! Vi kjører igang en spørsmålsrunde med tanke på at dere lurer på en del småting med tanke på reisen. Men så klart, spør i vei om oss også!! Håper vi får inn en del spørsmåll som vi med glede vil svare på. TJOHEI! Dere kan sende inn spørsmåll ut dagen, i norsk tidssone. Good luck! Så, noe dere lurer på eller?

Stekeeeee

I dag har vært en fin dag, og vi har bare ligget å slappet av ved Lagoonen. 

Men dere. Vi skjønner ingen ting. Bare se her:Hva skjer med lesertallet?? Det går så opp og ned?? Slutt med det a.

Ha en flott dag da dere!!:)))))

Rodeo

Hei!!!
Vi vet, vi vet. Altfor lenge siden sist nå. Men vi har nemlig vært borte i helgen!

På fradagen var vi med skolen på stranda....


...men vi fant fort ut at det ikke var noe særlig. 

Så, på ettermiddagen dro vi avsted til vår vertsmors søster, litt over en time med bil, hvor vi skulle tilbringe helgen vår. Det var kjempe fint der!!! Og vi hadde det så koslig.


Gjett om vi chilla'n da?? I VANNSENGA vi fikk utdelt!!! Helt ok.

Ikke nok med at det var ville kengeruer og slanger overalt i hagene der, men de hadde en scooter der også!! En veldig flott en. Og dere kan jo tenke dere hvem som ble glad da?


Var ikke bare en som ble glad, men TO.

Men, there's always a reason.. Vi skulle ikke hit for ingen grunn!! Det var nemlig parader, boder, karuseller og ikke minst rodeo der. Dette måtte vi jo selvfølgelig skjekke ut! Dyrt var det, men også veldig morsomt. Dere i Kongsberg kan sammenlikne dette med en veldig mye bedere Marken!
Vi tok nada bilder, for opptatte med karuseller osv. Dette er det eneste vi har:

Hva har dere gjort i helgen?

Great Barrier Reef

Ai ai! I dag har vi vært på


Helt riktig!! Cruise! Var ikke flott vær, men helt OK. Grunnen til at vi skulle på cruise i dag var fordi vi skulle besøke de fantastiske revene i Great Barrier Reef. De smarteste av oss alle hadde betalt for å dykke. Pinglene skulle bare snorkle. Neida, var fantastisk bare å snorkle. Men for oss som skulle dykke! Ja, vi fikk se noe vi aldri vil glemme. Blandt annet Nemo og Dorris. Vil dere se hvor vakkkkrrrre vi var med fullt dykkeutstyr? Tenkte meg det.


Dette er Martine, Martine jr. og Tuva. 


Dette er Torhild til venstre, Dame, Leonora og Ina.


Ja. Dette håndtegnet betyr at man har det bra. Ikke at det er så kult. 

Det var rett og slett et fantastisk syn! Vi begge er utrolig glade for at vi valgte å gjøre dette. Virkelig noe å anbefale det her og! Trenger kanskje ikke dra hele veien ned til Australia for å SCUBA dive'e, men hvis du først er her så er dette virkelig et must!!

Men vi var jo såklart ikke i vannet i alle disse timene. Vi koste oss på dekk, spise mat og kaker og hadde det morro. 
Dette er dykketeamet til Martine! Flott Norsk Ungdom. Det er Tuva som dere kjenner, Yngve, Andreas og Martine.

Så dere! I morgen skal vi til Palm Cove for å chilln på stranden hele dagen. Og vi ber om fint vær når vi først får muligheten til å ligge ute i sola og tæne, i stedet for å sitte inne på de schwette klasserommene.. BE MED OSS!!

Har du noen gang prøvd SCUBA diving? 

FOR en dag.

Fyyyy søren. Dagen i dag har bare vært helt syk!! Først stod vi opp gry tildlig for å dra ned til Skydiving senteret, før vi plutselig befant oss 14 000 ft over bakken i et bitte lite småfly. Det bråkte som bare .. ja. Og man ble svimmel av å se ut av vinduet og kikke ned på skyene og alt der nede som plutselig var veldig langt under oss. Så, en etter en datt vi bare ut av flyet og SUSTE nedover i 200 km/t. ADRENALINKIKK TIL 1000!!!!! Beste vi noen gang har vært med på, helt ærlig. Vi har desverre ikke noen bilder fra fallskjermhoppingen, i og med at det ikke var lov til å ha med kameraet opp i flyet.

Men, ikke nok med det!!! Etterpå dro vi videre for å være med på White water rafting, ned en laaaang elv. Og det har vi bilder av.


Superteamet!!! Chrisso, båtens leder - han til høyre med sunblock på nesa, var bare helt RÅ. Han hadde drevet med rafting i 27 år, og vet dere hva?? Av alle menneskene han hadde rafta med, hadde vi den beste rafting-sangen han noen gang hadde hørt!! Og sangen var ingen ringere enn "alle fugler" TOSTEMT. Stakkarn skjønte jo ikke hva vi sang om, i og med at han ikke kan norsk, men han syntes det låt veldig bra!!Beste dagen noensinne. Vi har hatt det så sykt bra!!!! 
Blir så deilig å legge hodene på puta nå og få en god natts søvn etter en lang dag. 

Har dere noen gang hoppet i fallskjerm eller noe annet crazy?

The Lagoon


Må bare få sagt at kvelden i går var kjempe bra! Som dere vet hadde jo Torhild bursdag, så alle vi norske jentene ++ arrangerte et suprise party hjemme hos oss. Torhild trodde vi bare skulle ned til byen å spise middag ute, og ble litt skuffa da jeg hadde glemt lommeboka hjemme og vi måtte ta bussen hjem igjen. MEN! Hjemme fannt vi alle våre flotte veninner syngende med gaver og hele pakka. Kjempe koslig!!!! Vi hadde noen bilder, men vi finner de ikke igjen så vi poster de senere om vi finner dem.

Men, over til dagen i dag. Another boring day at school. Så, etter skolen dro vi til Lagoonen og koste oss og da ble ting straks mye bedre!!!
Dette er Joachim dere. Han er kjempe kul, også er vi alle veldig stolte over at han er blitt så sosial! Hjemme liker han nemlig å tilbringe 6 timer daglig på å spille dataspill....... så Joachim, creds til deg. Vi digger deg!!!!


Her er to nye, franske venner. Vincent og Jules, de har nettopp kommet hit sammen med flere franske, tyske og østerriske ungdommer. Kjempe koslige gutter!! Småkjekke også da....


Også våre kjære, gode svensker da. Jacob til venstre og Joakim i midten.


Så ble klokka halv seks og solen begynte å gå ned. Da var det byebye lagoon og bussturen hjem ventet.

Selvfølgelig klarte Torhild, Marie og jeg å ta en annen buss enn den vi pleier hjem, så vi endte på helt feil sted og måtte bli hentet av Helen. Men det gikk helt fint siden vertsmoren vår er verdens beste!!!
Vel, i morgen skal vi HOPPE I FALLSKJERM oooog på waterrafting så det blir en syk dag. Ønsk oss lykke til da dere??
Håper dere har det supert hjemme i Norge!!Happy birthday to you!!

Tjolahoppsan alle vakre lesere!!
Ville bare informere dere om at verdens beste har fylt 16 år i dag, og vi har feiret med skikkelig australsk suprise party. Blogger mere om det i morgen.Se så fin hun er da!!!!! Gratulerer med dagen, Torhild <3

Port Douglas

Hei!

Long time, no see!!!!! Hehe, har vært på helgetur, så vi blogget ikke i går. Hadde ikke muligheten i det hele tatt. Vi dro til Port Douglas, som ligger litt over en time unna Cairns ca. Det var et vakkert sted, og veldig fint vær begge dagene. Eneste tingen vi alle var ganske missrfornøyde med, var "hotellet"...... For det var det vi betalt for, et firestjerners hotell..... Men. Det ble change in plans, uten VÅRT samtykke..

Men, siden vi digger å ta bilder osv, så blir det masse bilder i dette innlegget og. For jeg regner med at det er det dere vil ha? Eller er det noen andre ønsker?

Vi drro først til et fjellvann. Here are some pictures


Det så for det meste sånn her ut. Ikke veldig interessant.


MEN, der ble vi ikke så altfor lenge. For denne fantsatiske utsikten ventet på oss. Helt utrolig at vi har tatt dette bildet. Er jo så fint!!Så skulle vi til hotellet våres. Dette var en skuffelse. Her skulle vi liksom være:
Mens Martine og Helene tok shotgun på den deilige og myke dobbelsengen, måtte jeg sove på en plastikseng. Takk for det. 


Dette er det eneste bildet vi har fra den kvelden. Tror det er helt ok.

Så dere!! Ble det en ny dag. Og i dag skulle vi spise frokost med fuglene. Høres rart ut, så rart ut, luktet rart, og var rart. Og litt morro da, he he.

Se, det er meg med en papegøye!!


Disse her var ganske søte da.


Denne fuglen var jo sjarmerende den!(...)
Ble veldig glad da jeg fant ut at det var kengeruer der<33333


Mens de derimot brydde seg ikke like mye om at vi kom. Se forresten den djevelen som kommer bak der.....

Så ville vi ikke være der mer, så vi gikk ut og slikket litt sol.
Så dro vi videre til stranden!


Så var der goodbye Port Douglas!! Håper virkelig vi ses igjen. 

Så, håper dere likte bildene! I morgen er det en veldig spesiel dag, for meg. Dere kan jo tenke dere hva slags dag det er i morgen...... hehehhe. Men dere, nå har Martine sovnet og jeg må legge henne, som jeg vanligvis gjør. Hun både snorker og sikler bak meg her så.. God natt!

Noen av bildene dere likte best? Kult å spise frokost med fugler og kengeruer, eller hva? Haha..

Skooole

G'daay mate!!
Her i Australia er man sykt høflige, hilser på fremmede, chatter litt med randoms på bussholdeplassen osv. Kjempe koslig!
Så, i dag har vi vært på skolen. Tok med kameraet da. Torhild og jeg går ikke i samme klasse, så skoledagene er de eneste timene vi ikke er sammen. MEN vi møtes i lunsjen!!
Helene fikk jobben i dag da. Ganske fornøyd!

Klassen min hadde de to siste skoletimene på markedet i dag. Oppgaven vår var å smake på en frukt vi aldri hadde smakt før. Ganske krevende. 


Dette er min svenske venn, Joakim, og meg. 


Jag är 1.90 hög. Också var jag inta det;pppppPPPppppPPPPpppPppp

Toggi var ikke med på markedet i dag...... Dette skyldes at klassen hennes er schwett, ikke henne da. Hun skiller seg ut. 
Så dro vi hjem.
Lagt merke til den kule Australia t-skjorta mi kanskje?? Klarte å ødelegge den jeg hadde på meg skjønner dere, så jeg mått løpe inn på en shabby-shappe å kjøpe en ny. Bra Martine. Bra.
ÅÅÅÅÅ!!!!!! Dette er Scooby dere. Han er bare verdens søteste lille vesen. Vi liker å klemme han hardt!!!


Bare se her!!! Åååå, flotte dyr! To gode bøllbollbartingspiningser<3333

Tjohei, det blei et laaaangt innlegg. Next up er et rom som må ryddes, og middag som må spises.
Hvordan er livet i Norge? Og Kongsberg folk, er jazz festivalen bra??
Snakkes!!Another day in Australiaaaa

Hjelooo!!!!
Dette er Martine dere, JEG SOVER IKKE. Merkelig nok.... Torhild er litt sliten siden hun, flink og god som hun er, har blogget hver kveld nå mens jeg har liggi å purka. Meehehe. Flause dere!!! I går kveld måtte Torhild legge meg. Jeg sovna fullt påkledd feil vei i senga, med alt av eiendeler. Men nok om det!!
I dag har vi hatt enda en AWESOME DAY i Australia. Det skjer veldig mye her hele tiden, så det blir desverre litt liten tid til blogging. Men vi prøver å kaste inn et innlegg når mulighetene byr seg.


Dette er meg i skrivende øyeblikk. Fin osv........ 


Dette er rommet vårt. Også i skrivende øyeblikk. Fint det også da..........

Jah. Vi kommer sterkere tilbake asså, med masse bilder og spennende eventyr. Men først må vi sove litt. Dere vet, helter trenger også søvn!!!
Også vil vi bare informere alle familier og foreldre som følger bloggen om at vi alle sammen har det super bra! Vi har blitt en god gjeng allerede, og har det kjempe gøy sammen. Mange hilsner sendes hjem til Norge :))))))

Oj, dere. Nå har Toggi sovna... Slenger inn et bilde jeg, hun er så søt<333


Don't kill me bby. You know I love you!!!


Masse bilder

Hei! Her er gårsdagens bilder. Vi hadde jo problemer med å laste opp bildene i går, men i dag er dagen for det. 


Her møttes vi, og skulle videre for å se på et aboriginal show-ish. Det var morro.


Her er to av dem.
Sykt fint bilde av Martine og Helene heheh


Martine utfordret noen svensker. Tror dere hu vant eller? Oh yeah.


Bare se!!


Dette bildet av geckoen har VI tatt. Innendørs der vi bor. Ja, vi lever med dem.

Og her er noen bilder fra i daaaag.


Bildet er tatt mens vi satt i en Army Duck. Hehe
Videre til Koala & Wildlife Park. Her var det masse spennende dyr! Denne husker jeg ikke navnet på men, jeg husker at vi ikke måtte putte fingrene inn i gjerdet.........


Her gir Martine mat til en kjempesøt kengeru!! 


Det ville jeg og.


Selvfølgelig var det krokodiller der!


Her er den jeg var mest interessert i- pappakrokodillen. Flotte dyr


Treger ikke skrive noe her.

Så skulle vi prøve Sky Ride, over regnskogen. Sykt kult, fikk nye venner, alt for høyt oppe. Her står Martine og jeg meg fire finske jenter.

Med andre ord, fantastisk dag. Og til dere der hjemme- ha en fin dag! God natt.

Hva syntes dere om bildene?

VI BEKLAGER

Hei, 

Vi har noen komplikasjoner.............. Vi har omtrent ikke internett! I går brukte Torhild et par timer på å få til innlegget.. Og deet kan vi ikke holde på med hver kveld. Vi får ikke opp bildene osv. Derfor, er dette et lite stakkarslig "vi beklager innlegg" hvor vi ikke har noe mer interresant å fortelle enn det. Såklart kan vi jo fortelle at vi skal hoppe i fallskjerm til uka eller at vi skal ut i regnskogen i morgen da, men halo. Det er jo en hverdagssak. 

Vi skal prøve så godt vi kan å få til bedre blogging enn dette. Over og ut! God natt.

-Torhild og Martine 

På skole

Hola!! 

Som dere vet, så er det kveld her nå... Men til dere der hjemme, god morgen! Eller noe. Det har vært overskyet i Australia i dag, akkuratt som vi bestilte. Hehe, vi skulle jo på skolen i dag!! Og da er det OK at været ikke er på topp. Men det var ganske så kult på skolen skal jeg fortelle dere. Spesielt i dag! For i dag skulle vi nemlig velge hva vi ville gjøre av aktiviteter utover oppholdet. Martine og jeg valgte faktisk det samme av alt, som for eks. dykking i Great Barrier Reef(!!), utflukter, rafting, besøke dyreparker osv.. Vi har med andre ord MYE i vente. 

Som dere også kanskje skjønner, så har ikke dagen i dag vært så veldig innholdsrik. Men såklart har vi jo tatt litt bilder! Her skal dere få se noen av vennene vi heldigvis(..) har fått.


Dette er beautiful Martine, vår kjære nye venn Helene, og meg. Dette er fine Sofie til venstre, utrolig hyggelig! And still beautiful Martine. 


Her er beautiful Martine IGJEN, og vår også nye venn Ina. Ina er fantastisk søt. Og som vi alle vet, så er alt av alkohol og dop osv strengt ulovelig på denne turen. Men godteri? Fullt lovelig. Beautiful Martine gikk crazy bananas, bare se.......Her er alle gode og mette etter en lang dag! Christiane ser vi her forresten til venstre. Beautiful Martine, du er nå nedgradert til linselus.Disse flotte trærne, også kalt palmer, er overalt her. Utenfor bensinstasjoner, i hagen, på kjøpesenteret(??), ja.. Overalt. Haha en annen morsom ting som jeg har blitt vant til, er at ingen skjønner seg på navnet mitt. Alle kaller meg Teryl.... No me gusta.


Hehe flott bilde. Her var vi livredde for alt fra løse hunder til aper. Vi gikk av bussen alt for tidlig og måtte gå en stund på egen hånd. Martine måtte holde meg i hånden hele veien stakkar.. Forresten, så var klokken åtte på dette bildet. Kanskje litt vansklig å tro med tanke på den svarte bakgrunnen? Skjønner hvorfor! Her er det kølsvart fra sju og utover. No me gusta, igjen. 

Men nå er det sent, vi skal tidlig opp i morgen for vi skal ut på tur!! Martine sover som en stein ved siden av meg allerede. (defor er det bare jeg som blogger.) Stakkar, ble så redd i stad at hun måtte legge seg nedpå. 
Men kjære Norge, ha men strålede dag! 

Hvordan er forresten været i Norge?

Finale destination

Fly, kø, venting, drittmat, 48 timer, pain...... Vi startet med en flott flytur til London som varte i 2 timer. Vi ble kjent med alle de andre norske ungdommene som også skulle til Australia og hadde det gøy. Masse koselige mennesker!! Men. Vi skulle lengere enn som så. Flyturen videre fra London til Bangkok viste seg å være i 11 timer. 11 timer???? Også 9 timer fra Bangkok til Sydney???? Også 5 timers ventetid i Sydney forså en flytur til Cairns på 3 timer?? 

Jaa.. Innlegget i går ble veldig spontant og tynt fordi vi rett og slett var drit slitne etter en laaaaang reise. MEN, nå er formen på topp igjen etter 12 timers søvn!!! Vi merker ikke så mye til jet-legen heller. Så, nå er klokka 14:00 her i Cairns og om en time skal vi ned til byen og videre til stranda for å grille med resten av gjengen. Før i dag har vi vært på en liten utflukt, bare vi to, i Bayveiw Heights for å bli litt lokal kjent. Here are some pictures.Her går vi i gatene rundt huset vårt. Vi bor i ett lite, søtt hus hos en kjempe koslig dame og hennes datter på 12 år. Vi har vært kjempe heldige med vertsfamilien vår. Hun har til og med verdens søteste lille hund!!! Det kommer helt sikkert masse bilder av han senere. 

Det skulle vært flere bilder i dette innlegget, men blogg.no har vært nede i hele dag. Eller natt for dere da. Heheheh. Så nå er klokka 20:25 her, og vi hopper til sengs any minute. Skal på skolen i morgen tidlig vet dere, og vi må rekke bussen! Såå, G night!!!!

-Torhild og Martine

Endelig fremme!

Ja dere, da er vi endelig fremme i Australia!! Flotters. Jævlig lang flytur....... Akkurat nå er vi døde og kanskje litt slitne(....)... Vi gleder oss veldig til å sovne under de varme, deilige pelsa LAKNENE vi har fått utdelt som liksom skal vare dynene våres under oppholdet. Great. Håper det blir fint vær i morgen. Natta.

Var forresten ganske pene da vi kom frem, her er et bilde:

Har dere flydd laaangt før?

Reisefeber

Hei!

I dag har vi spist lunsj ute, igjen. Igjen og igjen og igjen. Denne gangen for å si hade til vår vakre Emilie. Vi skal jo tross alt være borte en stund!! Vi glemte kameraene våres BEGGE to. Hehe, har jo sagt at vi er litt surrehuer. Men for all del, det stopper ikke oss. Bare se på oss, vi smiler og har det fantastisk!Nå har vi pakket ferdig, og er veldig klare for avreise. Og vet dere hva annet vi har? Reisefeber!!!!!

Ønsk oss god tur, neste gang vi blogges er vi antageligvis nede i Australia. Blir en fin flytur! He he.......

Fridus!!

I dag har jeg vært ute å spist deilig lunsj med min fine, Frida. Har blitt en liten tradisjon at vi spiser Club sandwich på Gundersen før vi reiser på ferie. Har vært en stund siden sist nå, så det var kjempe koslig!!


Namnam!!!!!!!

Senere i dag får jeg bare ta ting som de kommer, er mye som må holdes styr på med tanke på pakking og vaske klær ogsånt. Så vi snakkeeees!!:)

Litt sent innlegg.

Upss!! Litt sent innlegg i dag gitt, eller nå er det vel i går. Bedre sent enn aldri da! Men uansett, beklager! Skal gjøre det godt igjen med mange spennende innlegg fremover!!
Vi har nemlig farta litt mye rundt i dag. Vært i byen, farga etterveksten til Torhild, vært ute å spist deilig middag før vi dro opp til en mr.X for å se på film, dit kom det også en annen random som vi ikke husker helt navnet på. Hehehehh. Veldig koslig dag ble det hvertfall:)
Vi spiste sykeste desserten da!! Italiensk is i kokkosnøtt, drit digg!!!
Blinkskudd osv.


Torhild hilser:))))

God natt dere!! Håper dere har hatt en like fin dag som oss!

Runwaydreamzz

Hei! 

Runwaydreamz er en type shorts, som etter mine meninger er drit kul!! Spesielt når man får på nagler osv. Jeg har ingen selv, men. Kan kjøpes! Eller lages? Vi er kreative ungdommer og finner alltids utveier og løsninger for å oppnå akkuratt hva vi vil og hva vi vil ha. 

>HER< finner du dem.


// weheartit.com

Litt uklare bilder. Men hva syntes dere? Hot or not? Hot.....

Langevannstoppen!!!!Da tar jeg med meg hunden opp til Langevannstoppen en tur. Dere skjønner det at min kjære Ine ligger allerede TO turer foran meg, og det skal jeg ikke ha noe av før jeg reiser til Australia. Så Ine, watch out!!!! 

Hva gjør dere i kveld??

Jente lunsj

Litt kleint at vi bare blogger om været. MEN i dag dere, da tittet faktisk sola frem!! Så, sprek norsk ungdom som vi er, stod vi tidlig opp og bakte vi muffins til våre kjære snuppelupper. Som også skulle bli lunsjen vår da vi satte oss ned ved Lågen. Her er dagens bildedryss:


Ser ganske gode ut, eller hva????
Kom litt slemme skyer innimellom da.


Torhild har fått ny mobil!!! HVIT IPHONE 4!!! Alle er bare SÅ jealous......... TULLA. Det er Ingvild sin. Hehehehehe.

Men alt i alt, en super lunsj med supre jenter. Kommer til å savne alle sammen da vi reiser. Nå begynner vi faktsik med den aller beste delen av reisen, pakkingen!!! Neida. Blir drit kjedelig.

Noen pakke tips?

i

For evig og alltid! Selv på en kjedelig lørdagskveld..


Håper dere har en mere innholdsrik lørdagskveld enn det vi har! Men halo, som Martine sier "det blir ikke noe mere morro enn det du lager selv!". Så sant så sant.
I morgen skal vi ut og lunsje med jentene, som en liten farvel før vi reiser til hvert vårt land. Hehe. Så da blir det masse bilder!!

Ha en fin kveld videre! 

tjuefemtejunitotusenogelleve

Klær!! Jeg tror jeg har kjøpt meg minst tre nye klesplagg hver eneste dag denne uken, haha. MEN, da bankkontoen viste meg en ganske tynn slant med penger mot slutten av dagen i dag sa jeg STOPP til meg selv. Stopp nå, Martine.

Men uansett. Det er lørdag, det er oppholdsvær og det er snart middag!!!! Ingen grunn til å klage da?//Malin

Vel, da får jeg nok rydde litt på rommet før jeg så smått begynner å pakke til Aussie. Er kun fem dager til vi reiser nå!!! :D
Hvordan tilbringer dere denne lørdagen da?

Regn, ikke regn, regn?

Hei! :)

Jeg blir helt overrasket over været! Det er faktisk opphold. Håper virkelig at det holder seg slik. For det er vel ingen som liker regn? Det gjør i alle fall ikke jeg. Vi får håpe på fint vær og litt bedre blogging utover dagen. Nå skal jeg få liv i Martine, så snakkes vi!

Skal dere på ferie i sommer? Blir i så fall godt å komme seg vekk fra Norges merklige, skiftende vær..

Om reisen

Når vi først har laget en blogg om denne reisen, kan vi jo fortelle litt nærmere om den?
Avreise finner sted allerede om seks dager, altså 30. juni. Vi flyr da med retning mot Australia, til byen Cairns som ligger på østkysten. Her skal vi tilbringe hele fire uker sammen, hos en vertsfamilie. En dame faktisk, som vi nettopp har fått vite hvem er. Mot slutten av reisen skal vi også på en 3 dagers utflukt til storbyen Sidney!! Vi reiser jo med EF, så opplegget er allerede klart. Under oppholdet skal vi ha en fire timers skoledag fra mandag til fredag. All undervisning foregår da selvfølgelig på engelsk. Når det ikke er skole vil vi gjøre andre morsome aktiviteter som dykking, shopping, surfe, ri osv.. Og ikke minst den flotte naturen og alle de spennende dyrene vi skal møte! 


//Google

Og som vi har nevnt tidligere, så er det bare å slenge inn en kommentar hvis det skulle være noe mere dere lurer på ang. reisen.

Og som dere også kanskje har lagt merke til, så har vi fått nytt og et myye bedre design! Tuusen takk til Lina!!
  

Regn regn regn
Jeg er så lei av regnvær nå. Det har regna i hele dag, men nå ser det faktisk ut som om det klarner opp snart. Ikke det at godværet holder seg så lenge. Jaja, drar til byen snart for å kjøpe litt klær og møte min fine, Torhild.

Hva gjør dere i dag?Never take life too seriously. Nobody gets out alive anyway.

Hei! Jeg var i Åsgårdstrand for noen helger tilbake, og tok en del bilder. Hva syntes dere? Liker dere også å ta bilder?Bare en uke igjen nå!!

Hei!! 

I dag har jeg vært med min kjære Martine (såklart). Vi har tatt en del bilder som skal bli ny header, snart. 


Fortsatt fokusproblemer. 

Vi har også snakket en del om avreisen vår (såklart), som bare er en uke til!!!!! Gleder meg ufattelig mye.Jeg driver forresten og lager ostekake!! Den blir nok kjempe god, regner jeg med. 

Her er noen bilder:


Var meningen at den skulle bli sånn ja.Hva har dere gjort i dag? 

 

WOW!!!

En fugl visket meg nettopp i øret at jeg burde skjekke topplisten over bloggere i Kongsberg, og jeg bare WOW!!
Vi er på fjerde plass!!!! Ganske kult da?
Dessuten venter vi på nytt design, så stay tuned! Ryktet sier at det blir drit bra, for vi har nemmelig huket tak en super flink designlager:))) Så nå er livet bra!

Dere får ha en strålende dag!!!!

Outfit

Good news! Vi fant minnebrikken til Torhild, så nå blir det fart på bloggingen. Ellers i dag har Torhild vært hos legen og vaksinert seg, altså for å ikke smitte andre med det dødlige viruset hun bærer på. Martine har allerede blitt smittet. TULLA!!! Var bare en helt harmløs Australia-vaksine.

Når det gjelder Martine så har hun vært hjemme og pleiet sårene sine i dag, hun bestemte seg nemlig for å skli bortover asfalten med scooteren sin i går. Som dere ser på bildet under.

 

Outfit da :)))) Nå stikker vi ut!

Hva har dere gjort i dag? 


Surrehue sa du?

Hei!

Martine og jeg er to pliktoppfyllede, feilfrie, perfekte og ikke minst oppegående jenter. Hehe, lurte dere. Vi er ikke alltid det. Trenger dere noen tips fra et surrehue tror jeg det rette valget er å spørre MEG. Ja, meg.

Hadde jeg vært en hund hadde jeg sett sånn her ut hele tiden:


Mens Martine er heller litt mere sånn her: 

Martine er litt mer crazy, om jeg kan si det på den måten. Hun tryna forresten på scootern i går, men det gikk merkelig bra!!! God bedring. 

Men back to me. FØR Martine og jeg skulle begynne på blogge, mistet jeg minneblikken til kameraet mitt. Er ikke det ganske imponerende da? Jo. Da jeg fant ut dette holdte jeg på å gjøre dette mot meg selv:


Men jeg droppet det. Halo, jeg har jo webkameraet i mens. Håper det er bra nok for dere:) Nå skal jeg over til Martine for å se om minnebrikken min ligger der. Det er mitt eneste håp!!Har dere noen gang mistet noe verdifullt?

På vei ut

Nå har det endelig gått opp for meg. FERIE!!!!Så nu går jag til Kristian en tur for å starte ferien med en trivelig aften.

Hva gjør dere i kveld?
Last day at school

Da var de siste timene på ungdomsskolen unnagjordt. Jeg må bare si WOW. Det var så utrolig flotte elevinnslag, nydelig sang, gitarspilling, pianospilling, dansing - you name it! Gutta slo virkelig til med sexy moves og lapdance, synd jeg ikke fikk knipsa noen bilder av det for de var syke.

Etter avsluttningssermonien dro Torhild og jeg videre og spiste lunch på Gundersen med verdens fineste klasse. Kommer til å savne dere veldig!


Litt vanskelig å få alle til se inn i et kamera, men uansett, beste menneskene du finner!


Jeg har litt fokuseringsproblemer da. Født sånn.


Er heldigvis ikke alene om det da!
Kjekke karer!
Dette er Silje dere. Hun ble lei seg da vi kallte henne dyret i forrige innlegg, så fra nå av heter hun bare Silje.


To ting jeg ikke kan leve uten, mat og Torhild ♥


Fokuseringsproblemer igjen. Hehe

Så da gjenstår det bare å få kroppen i ferie modus, gjøre seg klar for å feire i kveld, og ha to heidundrenes flotte måndter uten skole. Nå er det kun 9 dager til Torhild og jeg reiser avgårde til AUSTRALIAAA!!!! Livet blir ikke bedre!!

Og nå skal jeg se på One tree hill, snakkaaaas.


Destination Australia

Heihei!

Vi er to jenter som har bestemt oss for å starte en blogg. Grunnen til denne beslutningen er på grunnlag av språkreisen vi skal på i sommer, til Australia!!! Vi kommer til å blogge om reisen og alle opplevelsene som venter på oss på andre siden av verden. Avreise finner sted allerede neste torsdag, og vi ser virkelig frem til dette. Skulle det være noe mere dere lurte på anngående reisen så er det bare å spørre i kommentarfeltet, vi lover å svare! Tjohei.

Så, må vi jo blogge litt om dagen i dag. Hvert år arrangerer nemelig skolen vår en skolestafett! Og, i år var intet unntak.


Her er vinnerlaget! Torhild i blå genser, og shemalen i glitterkjole er vår kjære klassekamerat Kristian. Han liker å tro at han er jente. Dette er ikke første gang, og antagelig vis ikke siste gangen heller.


Kristian og Martine.


Våre supre løpere. Flott ungdom!!


Superbloggeren Sjokoladeprinsessen og dyret ved siden av.Da håper vi dere vil følge bloggen vår videre, så blogges vi!!! :))))

Velkommen til vår blogg!

Dette er den første posten på vår nye blogg :)

Hei! vi er to jenter ....... les mer om oss ved å trykke under.

Kategorier

Design av:

  • Lina
  • Arkiv

    hits